Jeugdcoach en ouders geven ref slaag voor ogen van spelertjes

Scheidsrechter Tom Vanderstappen werd na de match aangevallen. ‘Na een slag in mijn ribben lag ik plots op de grond.’ Foto: IF

Jeugdcoach en ouders geven ref slaag voor ogen van spelertjes

Print

Een voetbalwedstrijd tussen jeugdploegen in Betekom is woensdagavond ontaard in een vechtpartij. Een 44-jarige scheidsrechter kreeg slagen van een jeugdcoach van Anderlecht. De politie moest tussenbeide komen met twee patrouilles, zo meldt Het Nieuwsblad vrijdag.

Het ging om de halve finale van de Cécémel Jeugdcup tussen Betekom en Anderlecht, een wedstrijd in provinciale met spelers jonger dan dertien. De ref hield er pijnlijke ribben, een gekneusde knie en schaafwonden aan over. De politie noteerde namen van tien begeleiders en ouders van Anderlecht en stelde een proces-verbaal op.

De tien betrokkenen worden binnenkort uitgenodigd voor verhoor. Anderlecht zegt te zullen ingrijpen als de feiten bewezen worden geacht. “Voor concrete maatregelen is het nog te vroeg”, aldus woordvoerder David Steegen. De jeugdcoach was volgens de krant niet bereikbaar voor commentaar.

(belga)

Nu in het nieuws