Stadsgidsen leiden groepen langs ‘werf van de eeuw’

De werf voor het stationsproject wekt heel wat interesse bij passanten. Niet iedereen kon een plekje veroveren voor het eerste werfbezoek. Foto: Joren De Weerdt

Stadsgidsen leiden groepen langs ‘werf van de eeuw’

Print
Mechelen -

De werf voor het stationsproject in Mechelen wekt veel belangstelling bij het grote publiek, maar een bezoek zat er niet in. Daar komt vanaf 1 juni verandering in. Een twintigtal stadsgidsen zullen geïnteresseerden langs de ‘werf van de eeuw’ leiden.

Mechelen in Beweging organiseert zondag voor het eerst een groot werfbezoek. Wie er graag aan deelneemt, is helaas te laat. In een mum van tijd waren de 600 beschikbare plekjes volgeboekt. “Wij hebben voorrang gegeven aan buurtbewoners en mensen die onze nieuwsbrief volgen. Het succes was enorm. Na twee dagen was er geen plaats meer”, zegt woordvoerder Rudy Van Camp.

En het is niet de eerste keer dat de projectleiders geïnteresseerden moeten teleurstellen. “We hebben al veel vragen van groepen gekregen om de werf te bezoeken, maar om veiligheidsredenen kan dat niet”, stelt Van Camp. Samen met de Gidsenbond heeft Mechelen in Beweging daar nu iets op gevonden: rondleidingen langs de werf. Voor Mechelse verenigingen zijn ze zelfs gratis.

Minstens 20 personen

“Voor groepen van minstens twintig en maximum 25 personen stippelden we een parcours uit. Wij starten in het infopunt in de Consciencestraat en vanaf daar gaat het naar spoor 10. Een panoramisch overzicht maakt daar al veel duidelijk”, vertelt Rudy Van Camp. Aan de Hanswijkvaart vernemen deelnemers meer over de bouw van de stationsparking en aan de Geerdegemvaart over de tunnel onder het kanaal Leuven-Dijle. In de Colomalaan tekenen zich stilaan de eerste contouren af van de nieuwe spoorbypass en de ontsluitingsweg, de zogenaamde tangent die Mechelen-Zuid moet verbinden met de N15 aan de Nekkerhal.

Groepen kunnen een wandeling reserveren bij UiT in Mechelen: 070/22.88.00 of uit@mechelen.be 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio