Verkeerd meisje weggehaald bij familie

Print

Haar geschreeuw ging door merg en been toen agenten de 14-jarige Alondra Luna Nunez vorige week bij haar Mexicaanse ouders weghaalden om haar terug te brengen naar haar Amerikaanse moeder. Een grove vergissing, zo blijkt nu.

Dorotea Garcia uit Houston trouwde met een Mexicaanse man. Ze kregen een dochter. Maar in 2007 ging het koppel uit elkaar en ontvoerde de man zijn toen 4-jarig dochtertje naar Mexico. Sindsdien heeft de vrouw haar kind niet meer gezien. Tot vorig jaar. Ze ging zelf op zoek naar het meisje en vond haar in Guanajuato. Haar geluk kon niet op.

Mexicaanse autoriteiten besloten het meisje weg te halen bij haar vader om haar te herenigen met haar biologische moeder. En dus werd Alondra Luna Nunez met geweld uit haar huis nabij Mexico City gehaald, en naar de Verenigde Staten gebracht. De ‘bevrijding’ werd gefilmd en haalde uitgebreid de media omdat het geschreeuw van de tiener werkelijk door merg en been ging.

Het weerzien met haar moeder verliep allesbehalve hartelijk. Toch geloofden de autoriteiten de vrouw uit Houston. Maar DNA-onderzoek bracht nu een pijnlijke vergissing aan het licht. Het 14-jarige meisje is helemaal niet de dochter van Dorotea Garcia, maar wel van Gustavo Luna en Susana Nunez. Het meisje is intussen weer bij haar ouders in Mexico.

Nu in het nieuws