Wielrennen NATIONALE TESTTIJDRIT BORLO

Laatste test voor BK

Print

Zaterdag wordt de nationale testtijdrit in Borlo voor de meeste categorieën de opstap naar het BK van volgende week op 1 mei.

Senne Leysen lijkt na zijn vierde plaats in Neerpelt en de provinciale titel die hij onlangs pakte, een kandidaat voor het BK. Of niet? ‘Misschien ben ik als eerstejaars nog niet krachtig genoeg om het bij de beloften tot een goed einde te brengen’, zegt hij. ‘Het deed deugd dat ik in Oostmalle de titel pakte. Het was niet evident na mijn doortocht in Neerpelt. Ik reed daar voorzichtig. Koersen op een baan, die glad is door de regen, is mijn ding niet.’

De omloop in Borlo is niemand vreemd, maar nijdiger dan de betonbaan in Oostmalle. Mogelijk wordt het geen echte waardemeter, want Luyckx ontbreekt. Daar staat tegenover dat Martin Palm intussen ingereden is, Ruben Pols en Nathan Van Hooydonck van de partij zijn en ook Guillaume Seye een podiumplaats ambieert.

Er zijn ook mannen als Steff Cras. Die had pech in Luik-Bastenaken-Luik, maar is opgeladen voor de tijdrit. ‘Al is het maar omdat er straks in enkele rondjes ook tijdritten zitten’, zegt de Westerlonaar.

Het is ook uitkijken naar de delegatie jongeren van Balen, waar Kato Zegers niet mag deelnemen, maar Jorne Gielen wat kan goedmaken. In het PK bleef hij wat onder zijn normaal niveau.

Meer sportnieuws