Politie waarschuwt voor oplichters die oud textiel ophalen

Foto: GvA

Politie waarschuwt voor oplichters die oud textiel ophalen

Print
Mechelen - De lokale politie Mechelen-Willebroek waarschuwt voor oplichters die een flyer rondsturen om oud textiel en schoeisel te komen ophalen.

Mechelaars in onder meer de Draaibankstraat en op het Esdoornplein kregen de voorbije dagen een flyer in de bus van een organisatie om oud textiel en schoeisel te komen ophalen. De organisatie noemt zich niet bij naam maar kondigt in het Frans en Nederlands aan dat ze op maandag 27 april deur aan deur komt.

Maar Ivarem, de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen, heeft hiervoor geen toelating gegeven. “Enkele malafide organisaties doen beroep op de goedgelovigheid en vrijgevigheid van het publiek”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande. “De goederen of opbrengsten die op deze manier worden opgehaald komen meestal niet bij de hulpbehoevenden terecht.”

“Wij raden het publiek aan om hun recycleerbare materialen enkel mee te geven aan vergunde organisaties of te deponeren in de speciale inzamelcontainers die op verschillende plaatsen opgesteld staan.”

De lokale politie Mechelen-Willebroek zal toezicht houden op de eventuele activiteiten van deze malafide ophalers.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio