Linde Merckpoel ziet een job als kaasboerin wel zitten

Print

Linde in kaaswinkel Van Tricht: "Ik krijg hier altijd zo'n deskundige uitleg over de kazen." Foto: FRBE

Linde Merckpoel laat dit weekend in CittA haar favoriete Antwerpse plekken zien. In haar lijstje mocht kaaswinkel Van Tricht op de Fruithoflaan in Berchem niet ontbreken. “Als ik ooit stop met werken in de media, word ik kaasboerin”, verklapt ze.

Verder houdt Linde ook halt bij deSingel, waar ze haar eerste radio-ervaring heeft opgedaan, en lopen we een paar toertjes in park Den Brandt. De StuBru-madame is al jaren een fervente loopster en doet ook zondag weer mee aan de Antwerp 10 Miles. “Tijdens het lopen kan ik alles op een rijtje zetten of net alles vergeten. Lang lopen is voor mij heel gezond.”

Ook heeft Linde een speciale band met de Schelde. “In mijn studentenjaren kwam ik vaak met vrienden op de kaaien barbecueën en genieten van de avond. Het was een zalige tijd.”

Als student was de radiopresentatrice ook heel vaak te vinden op het terras van café Boer van Tienen op het Mechelsplein. “Na de les in de Studio liepen we recht naar het terras. En er is geen betere plek waar je midden in de nacht zo’n lekkere croque-monsieur kan bestellen als hier.”

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio