Mechelenquiz om 10 jaar Mechelen Blogt te vieren

Foto: Patrick Hattori

Mechelenquiz om 10 jaar Mechelen Blogt te vieren

Print
Mechelen - Met een 'Mechelenquiz' ten voordele van Sjarabang viert Mechelen Blogt op zaterdag 9 mei zijn tiende verjaardag. In die periode penden de bloggers meer dan 4600 artikels bij elkaar.

Mechelen Blogt ontstond in 2005 op initiatief van student Koen Schiepers en enkele andere enthousiaste Maneblussers, als proefproject van ‘Memori’, het onderzoeks- en expertisecentrum van Thomas More voor onder meer media en communicatie. Sindsdien groeide de stadsblog uit tot een vast waarde in het Mechelse medialandschap.

Een steeds grotere groep bloggers pende er intussen meer dan 4600 artikels bij elkaar, over de meest uiteenlopende – steevast aan Mechelen gelinkte – onderwerpen, veelal geïllustreerd met zelfgemaakte foto’s én goed voor ondertussen zo’n 87.000 reacties.

Gelegenheidsploegen

Om de verjaardag te vieren, organiseren Jan Smets, Peter Meuris en mede-bloggers Mark Van Mullem, Bruno Dayers en Kevin Polfliet op 9 mei met de hulp van een groep vrijwilligers, een ‘Mechelenquiz’ voor gelegenheidsploegen.

Deelnemers mogen zich verwachten aan een flinke portie weetvragen over onze stad, maar hoeven daarbij niets te vrezen. “We gaan het ludiek houden én schenken de opbrengst van de avond integraal aan Sjarabang, het kunst- en cultuurproject voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Mensen met een groot hart voor Mechelen moeten dus zéker meedoen”, klinkt het.

Klik hier voor info en inschrijvingen

Lees dit weekend meer over 10 jaar Mechelen Blogt in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio