Wezel 14-16 doet laatste benefiet voor slachtoffers van buurtwinkel

Foto: GVA

Wezel 14-16 doet laatste benefiet voor slachtoffers van buurtwinkel

Print
Schoten - Vrijdagavond 24 april zet Wezel 14-16 een punt achter haar solidariteitsacties voor de slachtoffers van de ingestorte buurwinkel De Wezel, op 25 mei precies een jaar geleden. Schotense artiesten als Jean-Bosco Safari, Jack Van Poll, maar ook het Proms-koor Fine Fleur treden belangeloos op in de kerk OLV Koninging.

“Het einde van die lijdensweg van de slachtoffers van de huisinstorting op 25 mei 2014 is nog lang niet in zicht”, vertelt Nancy Peeters, die om de hoek woont en samen met enkele vrienden van de uitbaters, buren en de lokale parochies Wezel 14-16 boven de doopvont hield. “Uit solidariteit met alle betrokken slachtoffers, want wij nemen in de complexe verantwoordelijkheidsdiscussie geen standpunt in. Laat dat duidelijk zijn.”

Wezel 14-16 trok aan de mouw van enkele gereputeerde muzikanten die in Schoten wonen en die zegden allemaal toe om vrijdagavond op te treden in het prachtige kader van de kerk OLV-Koningin, die de parochiegemeenschap en de organisatoren van de Koningsrode-feesten graag ter beschikking stellen voor dit evenement.

Jean-Bosco Safari zal er ondanks heel wat andere verplichtingen die dag bij zijn, maar ook de recent 80 geworden maar nog altijd virtuoze Nederlandse jazzpianist Jack Van Poll, die sinds enkele jaren in de buurt woont. Ook het Fine Fleur Koor komt meezingen en zal voor hoop en optimisme zorgen. Ondanks al die grote namen zou de pas negenjarige Ariane Abrath, ook al een buurtbewoonstertje, wel eens voor het meest beklijvende moment kunnen zorgen op haar harp. 

Lees donderdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Noord

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio