Eva wint prestigieuze Taalwedstrijd van Leuvense universiteit

Print
Mol - Eva Geerinckx (18) uit Mol is een echte talenknobbel. Dat bewees ze met haar deelname aan de Taalwedstrijd 2015 van de Leuvense universiteit. Ze versloeg met haar Duitse presentatie zelfs een Duitstalige kandidate.

De 18-jarige Eva Geerinckx uit Mol heeft een passie voor talen. Momenteelt studeert ze Latijn – Moderne Talen aan de Sint-Jan Berchmanscollege in Mol, maar in oktober wil ze starten in een universitaire richting waarin ze zeker haar talent voor talen verder kan ontwikkelen. En talent heeft Eva, want ze won onlangs een prestigieuze taalwedstrijd aan de universiteit van Leuven en ze belandde in de finale van het welsprekendheidstornooi van de Rotary Rotary Mol.

"In maart namen we met de hele klas deel aan de Taalwedstrijd 2015 van de universiteit van Leuven", zegt Eva. "Ik nam deel aan de examens voor Frans en Duits. We kregen vragen over grammatica en we kregen een proef waarin luisteren, lezen en schrijven werd getest. Voor de taal Duits eindigde ik op de 68 deelnemers bij de laatste tien. Hoeveel ik scoorde weet ik niet. Voor Frans haalde ik de finale niet." 

Lees donderdag meer in GVA regio Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio