Triatlon kwart Benidorm

Van de Vel sluit stage af met zege: ‘Stap vooruit gezet in zwemmen’

Print

Sara Van de Vel is uitstekend aan haar triatlonseizoen begonnen. Ter afronding van een trainingsstage in Calpe won ze zondag de kwarttriatlon van Benidorm.

De kwarttriatlon (1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen) in Benidorm was voor Van de Vel een mooie kans om een eerste keer de benen te testen.

‘We waren met ons team Solid Endurance op trainingsstage in Calpe en mijn clubgenote Inge Van Den Broeck had ontdekt dat er een triatlon in Benidorm georganiseerd werd. Dat zagen we als een mooie afsluiter van onze stage’, verklaart Van de Vel.

‘Vooraf had ik schrik van het zwemmen in zee, maar het viel mee. Ik nestelde me in de voeten van de leidster en kwam als tweede uit het water. In het fietsen kon ik meteen wegrijden en in het lopen draaiden de benen vlot. Ik haalde een mooi tempo.’

Triatlon van Antwerpen

Uiteindelijk won de studente biochemie en biotechnologie na 2u38’42” met grote voorsprong op Maria Mendieva Palamo (2u45’26”) en haar clubgenote Inge Van Den Broeck (2u50’07”). De triatlete uit Lint was opgetogen over het niveau dat ze haalde in haar eerste race van het seizoen.

‘Op training merkte ik al dat ik in het zwemmen een grote stap vooruit heb gezet. Benidorm is daar een bevestiging van. Dat het zwemmen goed zit, is voor mij zeer belangrijk.’

De komende weken staan er enkele belangrijke triatlons op de agenda van de 20-jarige triatlete.

‘Komend weekend is er in Doornik de eerste manche van de T3-series, op 1 mei volgt het BK ploegentriatlon en op 17 mei is er de triatlon van Antwerpen’, licht ze haar planning toe.

Meer sportnieuws