Kleuterschool de @penstaartjes traint mee voor de 10 Miles

Print
Antwerpen -

Zondag vindt in Antwerpen de 30ste editie van de 10 Miles plaats. Veel lopers zijn zich er al een tijdje op aan het voorbereiden. Ook de allerkleinsten, de kleuters van basisschool de @penstaartjes hielden gisteren hun laatste training.

Om 11u verzamelen de kinderen van het tweede en derde kleuterklasje van de @penstaartjes op de speelplaats voor de opwarming. Vandaag is het hun laatste training voor het grote moment op zondag, wanneer ze zullen deelnemen aan de Chiquita Kids Run van de 10 Miles. “We werken hier al een heel jaar naartoe”, vertelt juf Veronique. “De kinderen hebben twee keer per week turnles en verder doen we ook regelmatig ochtendgymnastiek en leggen we de nadruk op gezonde voeding.”

Zo’n zeventig kindjes zullen zondag het traject van ongeveer een kilometer meelopen. “Onze training vandaag is een traject van 1.4 kilometer langs het Galgenweel. Voor zo’n kleine bengels is dat toch al een serieuze afstand.” Nadat de kleuters op de tonen van Uptown Funk de spieren hebben warm gemaakt trekken ze naar het Galgenweel.

Lees donderdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen, editie Stad