Vijf make-uptrends voor aanstaande bruidjes

Foto: Shutterstock

Beauty

Vijf make-uptrends voor aanstaande bruidjes

Print
Draaiboek voor mijn trouwdag? Check. Ringen? Check. Nu kan ik eindelijk aan mijn look beginnen denken en die valt of staat met de perfecte make-up. Ik vroeg aan Nathalie Baert, leading make-upartist voor MUD in de Benelux, wat de huidige trends zijn en waar je zoal op moet letten.

De nude look
‘De meeste aanstaande bruidjes kiezen voor een jurk in gebroken wit. Dat maakt van nude een grote trend omdat deze in lijn ligt met de puurheid van de creatie. Dames die gaan trouwen kiezen vaak voor deze natuurlijke look omdat ze er tegelijk onschuldig en stralend willen uitzien’, zegt Nathalie. Daarnaast is deze look ook een aanrader voor vrouwen die niet vaak met make-up in de weer zijn maar op hun huwelijksdag toch net een tikkeltje meer willen. Voor deze look worden meestal beigetinten gebruikt, een zachtroze of perzikkleurige blush. Het gelaat wordt subtiel opgelicht door een contouring met bronzer. De look wordt afgewerkt met valse plukwimpers een zachte lippenstift of (niet plakkende) gloss.

Sprekende ogen
‘Veel dames vragen om hun ogen te accentueren op hun grote dag. Een mooie blik is dan ook cruciaal. Je wil je partner liefdevol aankijken als je je jawoord geeft, je wil stralen op de huwelijksfoto’s en je wil er ’s avonds nog altijd even fit uitzien', zegt de make-upartieste. 'Dan is goede oogmake-up een must. Ga wel niet voor al te donkere smokey eyes, en zeker niet als je wit draagt. Maak je ogen zacht met een bruine of grijze schakeringen of een beetje glans.'


Copyright Make-up Designory, Photo by Peter Giodani

Subtiele glitters
Zitten er kristallen of andere glanzende accenten in je jurk verwerkt, dan kan de make-up daarop aansluiten. Een beetje glitter in het midden van je ooglid refereert als het ware naar de creatie. ‘Vermijd grove glitters, die doen je te veel op een discobal lijken. Fijne glitters zijn de beste keuze', zegt Nathalie.

Oranje
‘Deze zomer is oranje alomtegenwoordig’, zegt Nathalie. Volgens haar kan je er ook alle kanten mee op. Het geeft warmte aan je look en past bij elke oogkleur. Blauwe ogen in combinatie met oogschaduw in een oranje tint is het bijzonderst omdat de kleur de blauwe kijkers nog beter doet uitkomen. Voor de durvers: ga voor oranje lippen zoals gezien op de catwalk bij ontwerpster Tanya Taylor.

Vintage Glamour
Trouwen kan ook betekenen dat je de Dita Von Teese in jezelf ein-de-lijk naar boven kan halen. Denk aan een bleke fond de teint, wijnrode lippen, een zwarte eyeliner die je ogen optisch lift, afgewerkt met valse wimpers en glamoureuze krullen zoals in de jaren zestig. ‘Denk er wel aan dat deze stijl moet passen bij je jurk. Een minimalistische, hippe jurk vraagt om een andere look. Dames met blonde lokken moeten er ook op letten dat de donkere lippen niet te dramatisch oogt. Besef ook dat rode lippen constant moeten bijgewerkt worden om een hele avond perfect te zijn.’


Copyright Make-up Designory, Photo by Peter Giodani

Do’s

- Maak een afspraak om make-uplooks te testen voor je trouwdag. Als je dat op je trouwdag moet doen, krijg je alleen maar meer stress. Ga je langs bij een make-upspecialist, wees dan niet te verlegen om te zeggen wat je (niet) wil. Zo kom je tot het beste resultaat.
- Baseer je make-up op je jurk en kapsel. Bij een oefensessie neem je best foto’s van de creatie en het kapsel mee. Er wordt onder meer rekening gehouden met de stof, de kleur, de accenten van de jurk en je (haar)stijl. Ga je voor een kleurrijke jurk, haal er dan maximum één kleur uit die terugkeert als accent in je make-up.
- Zorg voor een goed verzorgde huid. Daar kan een primer op die de make-up langer zal vasthouden.
- Leg de focus op je ogen: een mooie, open blik oogt niet alleen mooi op de huwelijksfoto’s. Ook van dichtbij zie je er fris uit.
- Breng make-up al deppend aan voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.
- Vergeet de wenkbrauwen niet: licht ingekleurde wenkbrauwen (kijk naar de ondertoon van je haar) maken je oog optisch groter en geven je meer expressie. Ook valse (pluk)wimpers en lichte oogschaduw vergroten je ogen.
- Ga voor waterproof mascara - de kans is groot dat je moet huilen. Als dat gebeurt, dep je traantjes droog met een doekje. In je ogen wrijven is not done.
- Dames die kiezen voor een opgestoken kapsel: schmink de oren mee (fond de teint en poeder) om rode oortjes in de loop van de avond te voorkomen.
- Oogschaduw met glitters breng je aan op het midden van het ooglid, anders kunnen deze in de gezichtslijnen terechtkomen en je er ouder laten uitzien. Hetzelfde geldt voor glanzende oogschaduw.
- Werk met een lippotlood om de mond te definiëren. Kleur de lippen volledig in met het potlood zodat de lippenstift langer houdt.


Shutterstock

Dont’s
- Vermijd een dikke of donkere laag fond de teint. Deze doen afbreuk aan je natuurlijke look. Ga echter wel voor meer make-up dan op een doordeweekse dag, dit toont mooier op de foto’s.
- Gebruik geen roze blush als je snel rood wordt, want de kleur zal het effect versterken. Ga voor een bruinige tint om te neutraliseren.
- Breng je blush niet aan als een lijn op het jukbeen. Vertrek vanaf je haarlijn met de borstel en maak cirkelvormige bewegingen en keer ook op die manier terug naar de haarlijn.
- Geen volle wimpers? Breng dan geen mascara aan op de onderste wimpers. Dan oogt onnatuurlijk. Breng ook niet zig zag aan, dit werkt klonters in de hand. Toch pech? Kam de bovenkant van je wimpers met een proper mascaraborsteltje.
- Rond gezicht? Breng geen blush aan op de appeltjes van je wangen, dit doet het nog ronder lijken.
- Vermijd oogschaduw in groene tinten als je snel rode ogen krijgt door te wenen. Deze zal je rode ogen nog meer doen opvallen.
- Leg de klemtoon niet op de lippen als je een complex hebt over je mond of tanden. Een opvallende lippenstift trekt alle aandacht naar deze zone van je gezicht.
- Vermijd ton sur ton zoals blauwe oogschaduw bij blauwe ogen en een blauwe jurk. Experimenteer met subtiel contrast.
- Ga niet voor uitgesproken ogen én uitgesproken lippen.
- Kleine ogen? Vermijd een dikke potloodlijn op je ooglid, die maakt ze nog kleiner.

Meer info? Surf naar www.makeupdesignory.be en www.sensdor.be