© GvA

© Wim Vaneesbeek

© Wim Vaneesbeek

1/3

Van de mannen van Vrijdag Visdag

Plateau Royal bezorgt Noorderterras nieuw leven

Philippe Hawinkel van Vrijdag Visdag op het Zuid en van het bekende Oesterkraam op de zaterdagmarkt bezorgt het Noorderterras een nieuw leven. In Plateau Royal brengt hij een River Café en Seafood Restaurant tot leven.

“New York en Londen hebben een River Café en het Noorderterras in Antwerpen schreeuwt om te worden omgevormd tot een River Café.” Dat is het uitgangspunt van Philippe Hawinkel om het Noorderterras nieuw leven in te blazen.

Gasten zien bij het binnenkomen al de rijkelijk gevulde bartoog met zeven verschillende oesters en diverse zeevruchten. Natuurlijk mag een homarium niet ontbreken. En om de mosselen even vers te houden als de rest van de zeevruchtenschotels komt er een uniek verwateringsysteem, zodat mosselen levend vers worden gehouden.

Wie geniet van het fijne gezelschap waarin hij of zij vertoeft en echt geen zin heeft in garnaalkroketten, gebakken zeetong, kabeljauw met mousselinesaus of wilde gamba’s, die kan een Ierse rib-eye met frietjes nemen. En voor de fijnproever is er altijd dat geweldige aperitief met zicht op de Schelde: garnalen met een Rodenbach, of had je liever een Bolleke?

Plateau Royal, open vanaf 21 mei.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio