Aanrijding tussen trein en bierfiets kost persoon het leven

Foto: Twitter

Aanrijding tussen trein en bierfiets kost persoon het leven

Print

Bij een aanrijding tussen een trein en een bierfiets is maandagavond in het Nederlandse Eindhoven een dode gevallen. Het slachtoffer is iemand die zich op de bierfiets bevond. Dat meldt de politie van Eindhoven.

Het ongeval gebeurde om 18.30 uur op de spoorwegovergang op de Tongelresestraat. “De oorzaak van de aanrijding tussen de trein en de bierfiets is nog niet bekend”, aldus de politie.

Volgens getuigen werd de bierfiets, waarop vijftien tot twintig leden van voetbalclub EMK uit Nuenen zaten, ingesloten door de slagbomen toen ze over de overgang aan de Tongelresestraat heen wilden fietsen. Ze hebben nog geprobeerd om de slagboom omhoog te duwen, maar dat lukte hen niet op tijd. Dat melden verschillende Nederlandse media.

Bijna alle opzittenden konden tijdig van de fiets afspringen. “Ze zijn niet gewond geraakt”, zegt een woordvoerder van de politie tegen de Nederlandse nieuwssite NU.nl.

De persoon die niet op tijd van de bierfiets af kon komen, is overleden. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet vastgesteld. De machinist van de trein raakte bij de aanrijding gewond. De trein kwam uit Geldrop en reed in de richting van station Eindhoven. Tussen Eindhoven en Weert rijden geen treinen. De extra reistijd is meer dan zestig minuten, aldus de NS. De verstoring is volgens het spoorbedrijf naar verwachting rond 21.30 uur verholpen.

 

 

 

 

Nu in het nieuws