Twee gewonden bij nieuwe zuuraanval, veertiger aangehouden

De hoek waar de feiten gebeurden in de wijk ‘de Blauwe Hoek’. Het goedje werd bedekt met korrels. Foto: GvA

Twee gewonden bij nieuwe zuuraanval, veertiger aangehouden

Print
Kiel / Hoboken - Twee jonge twintigers zijn zich zondagochtend in het ziekenhuis komen aanbieden met brandwonden. Ze verklaarden zomaar door een andere man te zijn aangevallen met een zuur product. De verdachte werd opgepakt. Hij bekende het bezit van het zuur, maar ontkende de aanval.

Een man zou zondagochtend tussen drie en vijf uur in de omgeving van het kruispunt Sint-Bernardsesteenweg - Van Halmalestraat twee jonge mannen hebben aangevallen met zoutzuur. Een slachtoffer van 20 jaar uit Antwerpen liep daarbij ernstige brandwonden op zal er mogelijk blijvende letsels aan overhouden, een 21-jarige man heeft lichte kwetsuren. De slachtoffers zijn allebei arbeidsongeschikt. De twee slachtoffers zijn kunnen ontkomen aan hun belager, waardoor ze niet zwaarder verwond zijn. Beide aanvallen vonden tussen 03.00u en 05.00 plaats. In de omgeving van het gebeuren werd effectief een pot gevonden op de openbare weg met vermoedelijk de stof zoutzuur. Dat meldt het parket.

Het parket van Antwerpen heeft op basis van de getuigenissen van de slachtoffers een 40-jarige verdachte uit het Antwerpse opgepakt. Die werd gisteren voor de onderzoeksrechter geleid. De man bekent dat hij op het moment van de feiten in de buurt was en dat hij zoutzuur bij zich had, maar ontkent met klem dat hij effectief met zuur gegooid heeft. De onderzoeksrechter besloot dat er voldoende aanwijzingen zijn om de verdachte verder onder verdenking aan te houden op basis van opzettelijke slagen en verwondingen met verzwarende omstandigheden.

Veel vragen

Politie en parket zijn ondertussen volop bezig met een onderzoek. Voorlopig zijn er nog heel wat vragen. Zo liggen de verklaringen van de slachtoffers en de verdachte mijlenver uiteen. De twee jongemannen zeggen dat ze niet samen waren, de verdachte zegt dat hij hen samen gezien heeft. Bovendien zeggen de slachtoffers dat ze hun aanvaller niet kennen. Dat wordt als erg ongeloofwaardig afgedaan, vermits ze bijna buren zijn. Volgens onze informatie moest de politie ook al eerder tussenbeide komen voor een conflict tussen de betrokkenen.

Het is dan ook niet uitgesloten dat dat geschil aan de basis van de aanval ligt, bevestigt het parket. De aanvaller was alleszins al bekend bij de politie. Dat leidde ook tot de snelle arrestatie. 

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio