10 Miles pakt uit met real-time routeplanner om verkeerschaos te vermijden

Foto: BELGA

10 Miles pakt uit met real-time routeplanner om verkeerschaos te vermijden

Print
Antwerpen -

Deelnemers en supporters van de DVV Antwerpen 10 Miles & Marathon kunnen zondag bij de 30ste editie van het loopevenement gebruik maken van een persoonlijke, real-time routeplanner die je door de te verwachten verkeersknoop loodst, zowel te voet, met het openbaar vervoer als met de wagen.

De gratis app werd ontwikkeld door het Vlaams Verkeerscentrum. Eerder maakte de organisatie al bekend dat tijdens het evenement de Liefkenshoektunnel tolvrij zal zijn richting Nederland om de verkeersoverlast op de Antwerpse ring te beperken.

De routeplanner valt terug te vinden op de website http://10miles.be-mobile.biz en stippelt de meest optimale weg uit naar de start- en aankomstzone op Linkeroever. De toepassing houdt rekening met extra parkings, afgesloten straten en tunnels, pendelbussen en het gewijzigde tramaanbod, maar ook met real-time informatie over files en volzette parkings.

Organisator Golazo Sports verwacht zondag maar liefst 42.000 deelnemers bij de verschillende loopdisciplines, met ook nog de Short Run, Ladies Run en Kids Run. Die moeten allemaal ter plaatse geraken, net als de vele duizenden supporters langs het parcours, en bovendien zijn er verschillende belangrijke verkeersassen en tunnels afgesloten zoals een van de twee kokers van de Kennedytunnel.

Het evenement zal dus ook met de bijkomende maatregelen allicht opnieuw een stevige impact op de verkeersafwikkeling in de ruime regio hebben. Golazo vraagt daarom om tijdig aan de heenreis te beginnen en om vanuit Antwerpen zelf vooral te voet of per fiets te komen. Wie verder weg woont, kan de trein en vervolgens de tram nemen of met de auto naar een van de vele gratis parkings rijden, eveneens aan tramhaltes gelegen. In de piekperiodes zullen deelnemers en supporters kunnen rekenen op 40 tramritten per uur tussen de twee Scheldeoevers.