Weer nieuw scheepsdrama op Middellandse Zee: al zeker 20 doden

In de Middellandse Zee ontrolt zich maandag een nieuw scheepsdrama met meer dan driehonderd migranten, zo heeft de Internationale Organisatie voor de Migratie (OIM) bekendgemaakt. Er zouden reeds twintig mensen het leven hebben verloren.

De OIM met zetel in Genève zegt dat zijn kantoor in Rome een noodoproep heeft ontvangen van een niet nader genoemd iemand die hulp vroeg in verband met drie schepen in internationale wateren waarvan er één, met meer dan 300 opvarenden en waarop hij zich zou bevinden, aan het zinken is. Het nieuwe drama zou reeds twintig dodelijke slachtoffers hebben geëist.

De drie schepen bevinden zich naast elkaar, maar de OIM zegt niet te weten waar exact. De organisatie zegt dat de informatie nog niet is bevestigd en aan Italiaanse kustwacht is doorgespeeld. Maar die heeft volgens de OIM "niet de middelen nu te helpen" na het scheepsongeluk van het voorbije weekeinde ter hoogte van Libië.

Op dit eigenste moment houden de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg spoedoverleg over de vluchtelingencrisis in het Middellandse Zeegebied nadat er vorige week een schip met zeker 700 opvarenden zonk.

Nu in het nieuws