Metrostation Brussel-Centraal opent dokterspraktijk

Foto: Frank Muller/Hollandse Hoogte/Hollandse Hoogte

Metrostation Brussel-Centraal opent dokterspraktijk

Print

Brussels Quality Medical (BQM) zorgt voor een Belgische primeur: begin mei opent het medisch netwerk samen met de vervoersmaatschappij MIVB een medisch centrum in het metrostation in Brussel-Centraal. Dat bericht Metro maandag.

Doel is ervoor zorgen dat pendelaars en workaholics nog maar amper tijd verliezen door een doktersbezoek. ‘Veel mensen - zeker bedrijvige vrouwen - besteden te weinig aandacht aan hun gezondheid. Denk maar aan doktersafspraken die we blijven uitstellen door tijdgebrek. Dat kan dramatische gevolgen hebben’, zegt Patrick Van Achter, ceo van BQM.

Toch nog naar de huisarts

Het centrum biedt algemene medische diensten. Je kan er onder meer terecht om bloed te laten nemen en voor voorschriften, eerste hulp of snelle check-ups. De artsen van het centrum werken samen met de huisarts, die binnen de 48 uur een verslag krijgt. ‘Het is niet de bedoeling dat we de huisdokter volledig vervangen. Bij grotere of ernstige problemen is het nog altijd aangeraden om die een bezoek te brengen’, aldus Van Achter.

Er werken drie verpleegsters, twee artsen en vier mensen bij de receptie. Het centrum zal geopend zijn tussen 6.30 uur en 19 uur op weekdagen, en ook op zaterdagochtend. De prijs is vergelijkbaar met een gewoon doktersbezoek.

Als de pendelaars positief reageren, volgen er dit jaar nog twee andere centra in Brussel. Ondertussen onderhandelt de ceo ook met de NMBS om nog andere centra te openen in alle grote steden van ons land.

Nu in het nieuws