Waaslandhaven splitst vier maanden in twee

Print
Beveren-Waas -

Van half september tot eind januari volgend jaar verdwijnt de tijdelijke weg aan het Deurganckdok en zal er totaal geen verkeer mogelijk zijn tussen beide helften van het dok. Tegelijk wordt de rotonde aan de Liefkenshoektunnel heraangelegd.

“Voor wie richting Gent of Frankrijk moet, maakt dit niet veel uit”, zegt een bedrijfsleider. “Wie naar Antwerpen moet, zal, althans vanuit het noordwesten van de Waaslandhaven, bijvoorbeeld vanuit de MPET-terminal, om moeten rijden. Voor wie naar DP World moet, wordt het eerder eenvoudiger, want er zal minder verkeer zijn. Bovendien zal de piek van de verhuizing van MSC net na deze werken gebeuren.”

Om de omleiding langs de rotondes ten oosten van Verrebroek vlot te laten verlopen, worden de huidige werken aan de rotonde Schoorhavenweg-Hoogschoorweg versneld. Tegelijk komen er op de afrit Vrasene/Verrebroek verkeerslichten.

Omdat er in de Waaslandhaven-Noord (de zone DP World/Loghidden City) minder verkeer zal zijn, wordt in deze periode ook de cruciale rotonde Sint-Antoniusweg vlakbij de Liefkenshoektunnel heraangelegd.

Fietsers

Momenteel bekijkt de administratie van ingenieur Aerts nog met de Maatschappij Linkerscheldeoever of er tijdens deze maanden een vervangend busvervoer kan worden ingelegd voor fietsers.

Ook op termijn is Freddy Aerts ervan overtuigd dat na de verhuizing van MSC de wegeninfrastructuur in de Waaslandhaven de toenemende containertransporten zal aankunnen.