© Bart Dewaele

© REUTERS

© Bart Dewaele

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Biocartis zoekt kapitaal in strijd tegen huidkanker

Biocartis trekt naar de beurs. Het Mechelse bedrijf zoekt 100 miljoen euro om zijn onderzoek naar de bestrijding van huidkanker te financieren. Biocartis verkoopt Idylla, een apparaatje dat uitzaaiingen van huidkanker kan opsporen, maar wil op termijn de kanker zelf ook detecteren.

CWil

Vanaf nu kan worden ingetekend op de aandelen tegen een prijs van 10 tot 11,5 euro per aandeel, afhankelijk van de interesse. Biocartis zal bijna 8,7 miljoen aandelen uitgeven. Volgens beleggers gaat het beslist niet om goede huisvader-aandelen. Voorzitter Paul Huybrechts van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) noemt het “een van de meest beloftevolle beursintroducties van de afgelopen jaren”.

Het toestel Idylla kan mits het nemen van staaltjes uitzaaiingen van huidkanker opsporen, maar het bedrijf heeft de ambitie om huid-, long- en darmkanker ook in een vroeger stadium te kunnen detecteren. “Het bakje kan zelfs bij apothekers worden geplaatst, want het is zo eenvoudig dat medische kennis van zaken niet nodig is voor gebruik”, zegt Hilde Windels van Biocartis.

Het UZA is alvast een tevreden klant. “Normaal duurt het een week eer we erachter kunnen komen welk type kankercellen een patiënt heeft. Nu kunnen we die resultaten al verkrijgen na amper twee uur”, aldus professor Patrick Pauwels.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen.