Dnipro-coach Myron Markevych: ‘Alles wordt in Kiev beslist’

Foto: BELGA

Dnipro-coach Myron Markevych: ‘Alles wordt in Kiev beslist’

Print

Competitieleider Club Brugge neemt het donderdagavond in een zo goed als uitverkocht Jan Breydelstadion in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League op tegen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk. Aanvankelijk bleek uit de loting dat Club eerst in Kiev moest spelen, maar de heenwedstrijd vindt in Brugge plaats omdat Dinamo Kiev donderdag ook thuis speelt. ‘Alles wordt in Kiev beslist, morgen is het slechts de eerste etappe’, vertelde Dnipro-coach Myron Markevych donderdag tijdens de persconferentie.

Dat de relatief onbekende tegenstander niet te onderschatten valt, bewijzen hun Europese resultaten dit seizoen. In de groepsfase wonnen ze onder meer van Inter Milaan en Saint-Etienne, vooraleer Olympiakos (in de zestiende finales) en Ajax (in de achtste finales) uit te schakelen. Dat is deels de verdienste van Markevych, die zijn team steeds vanuit een stevige organisatie op de counter laat mikken. Hun potige spel leverde hen deze Europese campagne al 38 gele kaarten op.

Toch is de 64-jarige ex-bondscoach op zijn hoede voor de tegenstander. ‘We hebben wedstrijden van Club bestudeerd: verdedigend zijn ze heel sterk en bovendien hebben ze nog geen enkel duel verloren in de Europa League. Het wordt dus een lastige wedstrijd. Op voorhand had niemand gedacht dat we de kwartfinales zouden halen, maar toch blijf ik bij mijn mening: dit Dnipro kan de Europa League niet winnen’, aldus Markevych.

Ook middenvelder Ruslan Rotan deelde die mening. ‘We hebben veel respect voor Club, want het is een uitstekend team’, vertelde de Oekraïense aanvoerder. ‘Maar als Michel Preud’homme zegt dat onze kwaliteit is dat we de tegenstander slecht laten voetballen, beschouw ik dat als een compliment.’

Meer sportnieuws