Oma Reus blikvanger van Antwerps reuzenfeest

We hebben vijf jaar moeten wachten op de terugkeer van de reuzen van Royal de Luxe, maar eind juni komen ze weer op bezoek. Deze keer landt een heuse Oma Reus vanuit het heelal in Antwerpen.

rebecca van remoortere

Oma Reus is eerder al in Groot Brittannië, Frankrijk en in Australië uit de ruimte gevallen. Volgens de Zomer van Antwerpen daalt ze ook in onze stad neer uit een andere wereld ver hiervandaan.

Reuzengek Antwerpen kan zo - na de Grote Reus in 1998, de olifant in 2006 en de Duiker in 2010 - vanaf vrijdag 19 juni met een nieuw hoofdfiguur van Royal de Luxe kennismaken: Oma Reus.

De oude dame, die ongeveer 7,5 meter groot is, hoort bij de voorstelling Le mur de Planck van Royal de Luxe.

Kleindochter

Vooral spannend wordt het als Oma Reus Antwerpen op 21 juni opnieuw verlaat. In andere steden lag ze in een groot bed op een schip dat zachtjes wegvaarde. En wil Antwerpen nu net iets met water en schepen hebben.

Het stramien van Royal de Luxe tijdens de drie doortochten in Antwerpen was telkens hetzelfde: een reus komt nooit alleen. Bij elke eerdere doortocht waren er telkens twee verhaallijnen die ergens in de stad samenkwamen: de Grote Reus die de Kleine Reus ontmoet, de Olifant en de Kleine Reuzin, De Duiker en de Kleine Reuzin.

Over twee maanden is de Kleine Reuzin er opnieuw bij. Als de kleindochter van Oma Reus?

Wie meer info wil: vandaag, woensdag, wordt tussen 10 en 11u een tipje van de sluier opgelicht. Dan verschijnen een website en een Facebookpagina over de doortocht van de reuzen in Antwerpen online met alle praktische info.

MEER OVER Reuzen Antwerpen 2015

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio