Sharapova haakt geblesseerd af voor halve finale Fed Cup

Archiefbeeld Foto: USA Today Sports

Sharapova haakt geblesseerd af voor halve finale Fed Cup

Print
Rusland zal komend weekend in de halve finale van de Fed Cup tegen Duitsland geen beroep kunnen doen op de diensten van Maria Sharapova (WTA-2). De Russissche tennisfederatie meldde dinsdag dat de vijfvoudige grandslamwinnares onvoldoende hersteld is van een voetblessure.

'Om mijn land tegen een sterke tegenstander als Duitsland te kunnen helpen, moet ik topfit zijn. Dat is jammer genoeg nog niet het geval en daarom heb ik besloten om forfait te geven voor het treffen', aldus Sharapova.

Om de Russische nummer een te vervangen doet kapitein Anastasia Myskina een beroep op Vera Zvonareva (WTA-137). De Russische selectie bestaat daarnaast uit Svetlana Kuznetsova (WTA-24), Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-38) en Elena Vesnina (WTA-71). De Duitse kapitein Barbara Rittner selecteerde Andrea Petkovic (WTA-11), Angelique Kerber (WTA-14), Sabine Lisicki (WTA-19) en Julia Görges (WTA-63). Het duel wordt zaterdag en zondag afgewerkt in de Adler Arena in het Russische Sochi.

Sharapova dreigt ook het WTA-toernooi van Stuttgart, dat volgende week maandag van start gaat, te moeten missen. Vorig jaar won Sharapova dat met 731.000 dollar gedoteerde graveltoernooi.

Meer sportnieuws