Man die dochtertje door mekaar schudde blijft aangehouden

Reconstructie van de feiten in Lier.

Man die dochtertje door mekaar schudde blijft aangehouden

Print
Lier -

Joris V.D. uit Lier, de man die op 1 februari zijn dochtertje zo zwaar door mekaar schudde dat het korte tijd later overleed, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen beslist.

De nieuwe advocaat van V.D., de bekende strafpleiter Ergün Top, had nochtans gevraagd om de man onder strenge voorwaarden vrij te laten. Daar ging de KI dus niet op in.

Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt ondertussen dat V.D. op het ogenblik van de feiten ontoerekeningsvatbaar zou geweest zijn. Top overweegt nu om een tegenonderzoek te laten uitvoeren. “Deze man heeft een lager IQ dan de gemiddelde man en hij maakt inschattingsfouten. Dat geven we toe. En die fouten heeft hij ook op 1 februari gemaakt. Moest hij beseft hebben dat zijn handelingen heel slecht waren voor een kindje van 25 dagen oud, dan had hij dat nooit gedaan. Die man wou zijn dochtertje niet dood. Hij dacht dat hij goed deed. We mogen deze man niet laten wegkwijnen in een of andere instelling.”

Volgens het parket schudde Joris V.D. op de fatale avond zijn dochtertje door mekaar omdat ze hevig huilde.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio