Agenten krijgen zes maanden cel met uitstel voor vechtpartij

Foto: Photo News

Agenten krijgen zes maanden cel met uitstel voor vechtpartij

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee agenten van de lokale politie van Antwerpen veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel, omdat ze in hun vrije tijd gevochten hadden na een uit de hand gelopen caféruzie. Een derde agent werd vrijgesproken.

Op 21 november 2012 waren agenten Yves W. (28), Lieven D. (29) en Jens V. (28) na hun uren iets gaan drinken in café Den Doedelzak in Antwerpen. Ze kregen het er aan de stok met Samir I. (23) over een verdwenen fles Bacardi of een omgestoten glas cola - de meningen lopen daarover uiteen.

Er volgde wat duw- en trekwerk, waarna Samir I. een slag uitdeelde aan Yves W., bij wie een tand afbrak. Samir I. rende naar buiten, op de voet gevolgd door Lieven D. Die viel op de grond en kreeg van Samir I. meerdere stampen, met een beenbreuk tot gevolg.

Student Kristof T. (23), die samen met Ruben V.L. (21) mee de achtervolging had ingezet, werkte Samir I. met een beenveeg op de grond, waarbij die laatste een hoofdwonde opliep. De studenten gingen daarna terug naar het café en vertelden aan Yves W. waar hij Samir I. kon vinden. Hij ging hem samen met Jens V. zoeken. Volgens een getuige hadden ze Samir I., die op de grond lag, geslagen en gestampt.

Kristof T. en Samir I. kregen net zoals de agenten zes maanden cel met uitstel. Cafébaas Michael B. (30), die in het tumult ook een slag had uitgedeeld, werd veroordeeld tot drie maanden cel. Lieven D. en Ruben V.L. werden vrijgesproken.

Yves W., Lieven D. en Samir I. kregen in totaal ruim 13.200 euro aan schadevergoedingen toegekend.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio