Japanse zakenman betaalt 2.400 euro voor twee mango's

Foto: Belga

Food

Japanse zakenman betaalt 2.400 euro voor twee mango's

Print
Net als de hoppescheuten bij ons, gaan in Japan de eerste mango's van het seizoen telkens voor recordprijzen onder de hamer op de fruitveiling. Dit keer betaalde een Japanse zakenman 300.000 yen of 2.400 euro voor een kistje met daarin twee mango's.

In Japan durven ze wel eens gekke prijzen betalen voor hun culinaire lekkernijen. Een zakenman had liefst 2.400 euro veil voor een kistje met twee mango's. Die wil hij nu in zijn eigen winkel in Fukuoka verkopen voor 1.600 euro. Dat hij er een beetje verlies op maakt, deert de man niet want het aanzien die de mango's hem opleveren is veel groter.

Bepaalde soorten fruit gelden in Japan namelijk als statussymbool en worden vaak als geschenk gegeven aan een familielid of zakenrelatie. Er gaat dan ook veel zorg mee gepaard met de productie van onder andere die mango's van het label Taiyo no Tamago, wat zoveel betekent als ei van de zon. En die zorg levert resultaat op, de mango's zijn een stuk groter en zoeter dan diegene die je bij ons bij de fruitboer vindt.

De mango's werden eigenlijk nog relatief goedkoop verkocht als je naar de prijzen kijkt die soms voor andere fruitsoorten worden betaald. Zo ging een paar Yubari-meloenen in 2012 nog voor 2.500.000 yen of een kleine 20.000 euro over de toonbank. Halen ook recordprijzen: vierkante watermeloenen en peren in de vorm van Boedha. 

 

NIET TE MISSEN