Twee jaar cel voor messteek tijdens dronkemansruzie

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Krzysztof M. (46) dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij zijn huisgenoot had neergestoken. De beklaagde was frietjes aan het bakken toen ze ruzie kregen en hij had uitgehaald met een mes. Beide Polen waren stomdronken op het moment van de feiten.

Krzysztof M. en Tomasz S. woonden samen op het appartement van de beklaagde aan de Belgiëlei in Antwerpen, maar dat verliep niet van een leien dakje. Ze dronken veel en andere bewoners in het gebouw hoorden vaak ruzies en lawaai.

Op 26 oktober 2014 had de beklaagde zijn huisgenoot in de buik gestoken. Krzysztof M. vertelde de politie dat het om een ongelukje ging. Hij was in de keuken frietjes aan het bakken en Tomasz S. was op het mes gevallen dat hij in zijn hand had. Later verklaarde hij dat het slachtoffer hem wilde slaan en dat hij op het mes was gevallen toen hij een afwerende beweging had gemaakt.

Tomasz S. wist niets meer over de aanleiding en het verloop van de feiten. Ze hadden die dag twee flessen wodka soldaat gemaakt en de alcohol had zijn geheugen aangetast.

De rechtbank geloofde niet dat het om een ongeval ging. Getuigen hadden immers een ruzie en een schermutseling gehoord. De rechters vonden het dan ook bewezen dat hij opzettelijk gestoken had, maar niet dat hij de intentie had om te doden. De feiten werden daarom geherkwalificeerd van poging tot doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio