Gewapende man wacht Dewinter op aan woning

Print
Ekeren -

Vlaams Belang-topman Filip Dewinter is dinsdagochtend ontsnapt aan een aanslag op zijn leven. Dat meldt de partij in een persbericht en wordt bevestigd door de politie.

Dewinter werd deze ochtend aan zijn woning opgewacht door een gemaskerde en gewapende man. Dewinter zelf was echter niet thuis, maar een of meerdere kinderen wel. Hijzelf verblijft aan zee. De woning werd door de politie ontruimd.

Schoonzoon en dochter aangesproken

Omstreeks 08.20 uur werd de schoonzoon van Filip Dewinter door een man met bivakmuts en zonnebril aangesproken op de oprit van de woning in Ekeren. Hij vroeg de vriend van de dochter in gebroken Engels of dit het huis van de politicus betrof. De schoonzoon bevestigde. Daarop zag de gewapende man de dochter van Dewinter in het deurgat staan. Op de vraag van de gemaskerde man ontkende de schoonzoon echter dat het om de dochter van Dewinter ging, maar om iemand die op het huis paste. Daarop liet de onbekende man het wapen zakken, grabbelde hij nog iets uit de struiken en liep hij richting Laar en Kapelsesteenweg.

Het verhaal werd aan onze reporter bevestigd door een buurvrouw, die danig onder de indruk was van het gebeuren. Diezelfde buurvrouw verwittigde de politie. Volgens de aanwezigen leek de onbekende man heel koel en vastberaden en kwam hij fysiek dreigend over.

De lokale politie bevestigt het verhaal. Er werd een grote zoekactie op het touw gezet en ook het parket en de afdeling terrorisme werd ingeschakeld, aldus Sven Lommaert van de lokale politie Antwerpen. “Voorlopig heeft de politie hem nog niet gevat”, klinkt het. “Volgens de schoonzoon gaat het wel om een man met een donkere huid.”

Dewinter aangeslagen

Filip Dewinter zou zelf heel erg aangeslagen zijn, maar zou zijn reis niet onderbreken. “Hij beseft dat zowel hij als zijn familie geluk hebben gehad. Uiteraard verblijft iedereen nu op een andere locatie en is het huis ontruimd.”

MEEST RECENT