Hacker van websites Le Soir en La Dernière Heure is gameverslaafde jongere

Hacker van websites Le Soir en La Dernière Heure is gameverslaafde jongere

Print

De Belgische afdeling van het hackerscollectief Anonymous heeft de dader van de cyberaanvallen op de websites van Le Soir, La Libre en La Dernière Heure ontmaskerd. Dat meldt het in een videoboodschap op YouTube.

Zondag- en maandagavond lagen de sites van verschillende kranten van de Rossel-groep, waaronder lesoir.be en sudinfo.be, plat na een cyberaanval. Ook lalibre.be en DH.be van uitgever IPM werden getroffen. Beide bedrijven hebben intussen klacht tegen onbekenden ingediend bij de Federal Computer Crime Unit (FCCU).

Volgens de Belgische tak van Anonymous is de hacker een adolescent die verslaafd is aan spelletjes, in België woont en gebruik heeft gemaakt van tools die voor iedereen toegankelijk zijn. Het heeft zijn identiteit ook bekendgemaakt aan de Computer Crime Unit van de federale politie. De man zou de aanslagen aangekondigd hebben op Twitter en lid zijn van een moslimbeweging die dicht staat bij de hackers van Islamitische Staat (IS).

Anonymous had maandag al een video gepost waarin het aankondigde te zullen optreden tegen Fallaga, dat in Wallonië en Frankrijk al verantwoordelijk was voor de hacking van overheidswebsites. “Wij geven de vrijheid van meningsuiting niet uit handen aan extremisten”, klonk het daarin.

.

Nu in het nieuws