Jeroen Meus duikt op in ‘Mijn Pop-uprestaurant’

Foto: rr

Celebs

Jeroen Meus duikt op in ‘Mijn Pop-uprestaurant’

Print

Het zijn drukke tijden voor de populairste televisiekok van Vlaanderen: naast een dagelijks kookprogramma op Eén, opent Jeroen Meus een hotdogrestaurant in Leuven en verschijnt hij als jurylid op de concurrerende zender VTM.

Drie afleveringen lang zal Jeroen Meus te zien zijn als jurylid in ‘Mijn Pop-uprestaurant’. Samen met zijn vrouw Stephanie, tot voor kort zaalverantwoordelijke in hun eigen restaurant, zal hij aan tafel schuiven in de vier overblijvende restaurants. Zijn oordeel zal op 28 april mee bepalen welk restaurant een wildcard krijgt en welke twee restaurants genomineerd worden voor de stemronde.

‘Al een paar jaar trekken de programmamakers aan mijn mouw, maar telkens heb ik bedankt,’ vertelt Meus aan Het Laatste Nieuws. ‘Voor mij is koken iets wat je doet met hart en ziel, dat kan nooit een competitie zijn. Nu de opzet met de pop-ups echter is veranderd en er geen definitief restaurant te winnen valt, heb ik uiteindelijk toch toegezegd.’

‘Geen tralala’

Zal Meus een streng jurylid zijn? ‘We gaan dat heel rustig en gezapig aanpakken, zoals elk normaal koppel dat op restaurant gaat, enkel met iets meer aandacht voor details. Maar als ze kleine steekjes laten vallen, is dat niet erg. Er is maar één ding dat moet kloppen, en dat is het verhaal. Op tralala en gladjanussen knap ik af,’ klinkt het nog in Het Laatste Nieuws.

NIET TE MISSEN