Dit zijn de vreemdste gewoontes van hotelgasten

Foto: ss

Vakantie

Dit zijn de vreemdste gewoontes van hotelgasten

Print
De hele tijd rondlopen in je onderbroek, constant in bed eten, het zijn maar enkele bijzondere gewoonten van hotelgasten. Je spaart een heel jaar voor die ene vakantie en dan wil je wel eens alle remmen loslaten natuurlijk. Velen durven op hotel wat ze thuis nooit zouden doen, blijkt uit een enquête van de Amerikaanse hotelgroep Hyatt.

De hotelketen Hyatt ondervroeg 1.000 van zijn gasten en goot de antwoorden in enkele grafieken. Zo vergeten twee op de drie volwassenen wel eens een essentieel item in te pakken in de reiskoffer. Vooral de tandenborstel, het scheermes of de gsm-oplader wordt al eens vergeten. Dat zowat een derde van de gasten het gratis ontbijt ziet als een moment om helemaal los te gaan in all you can eat, zal vast ook niet verbazen. Dat gratis ontbijt staat trouwens ook op de derde plaats wat de belangrijkheid van hotelvoorzieningen betreft, net voorafgegaan door wifi en een comfortabel bed.

Maar wat een pak interessanter is: liefst 60 procent van de hotelgasten geeft toe vreemde gewoonten te hebben eenmaal op de kamer. Bijna een derde speelt met de airconditioning en test zowel de warmste stand als de koudste stand uit. Zestien procent geeft toe constant poedelnaakt rond te lopen en zoveel handdoeken als je wilt te gebruiken. En als we dan toch op reis zijn, waarom niet de hele tijd in bed eten, denkt een op de tien. Het schaamteloos naar alle reality tv-programma's kijken scoort ook hoog. Of waarom niet de eigen kamer ombouwen tot spa of fitnesszaal? 

De mensen die de enquête invulden konden wel maar kiezen tussen bepaalde antwoordmogelijkheden. Misschien zijn jouw gewoontes nog een pak vreemder?

NIET TE MISSEN