40ste verjaardagseditie Sfinks Mixed is opnieuw gratis

Print
Boechout - De 40ste editie van Sfinks Mixed, dat dit jaar op 23,24,25 en 26 juli op het Boechoutse Molenveld plaats vindt, is ook dit jaar gratis. Bart Peeters wordt op deze jubileumeditie ongetwijfeld de publiekstrekker.

Volgens organisator Patrick De Groote is Sfinks Mixed een van de meest toonaangevende festivals van Europa. “Voor heel wat artiesten zoals Cheb Khaled, Cesaria Evoria, Youssou N’Dour en Salif Keitah was Sfinks hun allereerste  buitenlandse podiumervaring voor ze wereldberoemd werden.” Daarnaast passeerden er de afgelopen 40 jaar vermaarde artiesten op Sfinkspodia zoals Gilberto Gil, Buena Vista Social Club en Goran Bregovic.

“Maar als er een artiest onlosmakelijk verbonden is met Sfinks Mixed, dan is het toch Bart Peeters”, vindt De Groote. “Hij groeide op in de schaduw van het festival en dat hoor je in zijn muziek. Hij mag dan ook niet ontbreken op deze feesteditie.” Of De Groote nog namen wil vrijgeven? “Een andere artiest die dit jaar zijn opwachting maakt is Cheikh Lô, een van de grootste sterren van de Senegalese muziek. Ook de populairste Sambazanger van het moment, Diogo Nogueira is van de partij. Hij vormt samen met muzikant Hamilton de Holanda het duo Bossa Negra.”

Ook voor de jongsten belooft De Groote een interessant programma. “De eerste artiest die bevestigd heeft is Radio Oorwoud. Na het succesvolle optreden van vorig jaar openen ze op het concertpodium op zaterdag.”

info: www.sfinks.be 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio