Stad Geel rijdt ook op aardgas

Foto: Hans Otten

Stad Geel rijdt ook op aardgas

Print
Geel -

De stedelijke diensten van Geel hebben drie voertuigen op aardgas in gebruik genomen en bestellen er nog twee bij.

De stad Geel heeft drie lichte vrachtwagens aangekocht die rijden op samengeperst aardgas, of volgens het technische handboek: op compressed natural gas (CNG). Intussen heeft de Barmhartige Stede nog eens twee dienstvoertuigen op CNG besteld. “We zochten naar systemen om ons stedelijk wagenpark duurzamer te maken. Het nadeel van elektrische voertuigen is dat ze een eerder kleine actieradius hebben, terwijl Geel vrij groot is. Zo kwamen we bij CNG-voertuigen uit”, zegt de Geelse schepen van Openbare Werken Leen Beke (CD&V).

De kostprijs daarvan is vergelijkbaar met die van gewone voertuigen. “Maar ze leveren wel een besparing van dertig tot vijftig procent op de brandstofkosten op. Bovendien kennen ze heel weinig uitstoot en zijn daardoor erg milieuvriendelijk, veel meer dan bij klassieke LPG-voertuigen.”

Eigen vulstation

Om de drie forse bestelwagens met de nodige brandstof vol te gooien, plaatste distributiebedrijf Eandis een klein vulstation in de stedelijke technische werkplaats op de Tessenderloseweg. Een klein nadeel daarin is dat het om het slowfill-type gaat, waarbij het een flink deel van de nacht duurt voor de aardgastank van de bestelwagen gevuld is.

Lees er dinsdag meer over in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio