© gva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wijnegems staalbedrijf bouwt groot magazijn voor Tomorrowland in Brazilië

Het Wijnegemse staalconstructiebedrijf Frisomat heeft een eerste magazijn gebouwd voor het festival Tomorrowland in Brazilië. Frisomat is aan een opmars bezig in het buitenland.

christof willocx

Het dancefestival Tomorrowland vindt begin mei voor het eerst plaats in Brazilië, in de gemeente Itu, dicht bij de stad São Paulo. Het staalconstructiebedrijf Frisomat pikt nu een stevig graantje mee van dat festivalsucces. “Wij hebben in onze fabriek in Brazilië voor Tomorrowland een metalen magazijn van zeshonderd vierkante meter gebouwd”, zegt de Antwerpenaar Benoît Somers (foto), algemeen directeur van Frisomat in Brazilië.

“Onze fabriek ligt op vijftig kilometer van het terrein waarop Tomorrowland zal plaatsvinden. We konden de magazijnstukken dus makkelijk naar de festivalbestemming transporteren.”

Frisomat nam zelf contact op met de organisatoren van Tomorrowland. “We wisten dat ze op zoek waren naar een magazijn. Tomorrowland heeft ons magazijn gekocht, waardoor het geen dure ruimte moest huren.”

Het magazijn staat nu al op het festivalterrein, op tweehonderd meter van het hoofdpodium. “Het gebouw bestaat uit metalen profielen die uit elkaar kunnen worden gevezen, waardoor het makkelijk kan worden verplaatst”, zegt Benoît Somers.

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio