Portemonnee ‘Telefacts’ eindelijk boven water

Foto: VTM

Portemonnee ‘Telefacts’ eindelijk boven water

Print
Deurne -

De portemonnee met 100 euro die ongeveer een maand geleden was binnengebracht bij het politiekantoor op de Unolaan in Deurne, is eindelijk terecht.

De portemonnee met daarin honderd euro werd er toen, net als in veertien andere Vlaamse kantoren, binnengebracht door een anonieme reporter van het VTM-programma Telefacts. Die wilde testen hoe goed de politiekantoren zijn in het teruggeven van verloren voorwerpen.

Overal kwam de portemonnee weer boven water, behalve in het kantoor op de Unolaan in Deurne. Maar nu is het dus toch gelukt om hem terug te vinden.

“Het heeft inderdaad te lang geduurd”, geeft politiewoordvoerster Veerle De Vries toe. “We hebben echter laten onderzoeken hoe het komt, en daaruit blijkt dat de correcte procedure gevolgd is. Alleen heeft de portemonnee op verscheidene veilige plaatsen gelegen en daardoor is hij niet snel genoeg tot bij de mensen van Telefacts geraakt.”

Procedure aanpassen

De politie gaat nu bestuderen of de procedure kan worden aangepast. “We bekijken hoe een gevonden voorwerp wordt bewaard en hoe het uiteindelijk wordt teruggegeven, zodat het allemaal sneller bij de juiste persoon terecht komt”, zegt Veerle De Vries.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio