Loopt er een wolf rond in Oost-Vlaanderen?

Het dorpje Zulzeke, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Kluisbergen, is in de ban van de wolf. Goed twee weken geleden waren er op Facebook al verscheidene getuigenissen dat er een wolf gespot was, zondagavond werd het dier voor het eerst gefilmd.

JoRo

“Onmiddellijk dacht ik aan de fameuze wolf die een paar weken eerder gezien was door Wouter Eykerman. "Op Facebook was daar toen van alles rond te doen, velen lachten met hem. We hebben ons onmiddellijk gedraaid en hebben hem even kunnen volgen, genoeg om hem goed te filmen. Als blijkt dat het nu toch een echte wolf is, ben ik blij dat ik het mysterie heb helpen oplossen”, zegt Valerie Vanden Berghe.

Maar experts die de beelden bekeken, twijfelen. “Als het een wolf is, dan is het vreemd dat hij zich twee weken heeft weggestoken. En dan is er nog zijn bek. Die is te wit. Een typisch kenmerk van een wolfshond”, zegt Jan Loos van het meldpunt welkomwolf.be. Hij sluit niet uit dat er wolven in Vlaanderen opduiken. “Omdat er in onze buurlanden al veel roedels in het wild leven. Wanneer ze drie jaar zijn, moeten de wolven wegtrekken of worden ze verstoten. Het is heel aannemelijk dat ze tijdens die zwerftocht ons land doorkruisen.”