Ontslagen jeugdtrainer is nu zelf ‘Lul van de Week’

Print

Xavier Maes met zijn zoon Xander en het T-shirt. Foto: Foto KurtF

Een jeugdtrainer van KV Oostende is gisteren door voorzitter Marc Coucke vanuit New York bedankt voor bewezen diensten. Overdag was heisa ontstaan nadat was gebleken dat hij een voetballer per training bombardeerde tot ‘Lul van de Week’, inclusief vernederend T-shirt. Dat Kenny Vandeput (28) daardoor zelf ‘Lul van de Week’ wordt, komt hard aan. “Dertig weken laten ze mij doen, zonder klachten. En dan een koud telefoontje.”

‘Lul’: het stond in grote letters te lezen op het (vuile en veel te grote) T-shirt. Het werd steevast uitgedeeld na de training van de U13 van KV Oostende op donderdag. Slotsom van een spelletje dat als volgt ging: alle jonge spelers kregen een bal en moesten van op de lijn van het strafschopgebied trappen richting goal. Wie scoorde, viel af. De pineut die als laatste overbleef, kreeg van jeugdtrainer Kenny Vandeput (28) het T-shirt overhandigd, om dan met het schaamrood op de wangen huiswaarts te keren en het vervolgens minstens twee trainingen te moeten dragen. Ximon Maes (13) was afgelopen donderdag de pineut van dienst.

Voorzitter Marc Coucke, die gisteren in New York zat, liet meteen zijn ongenoegen blijken.

De heisa bereikte in de vooravond een hoogtepunt met het ontslag van de jeugdtrainer.

Tranen

De jeugdtrainer reageerde in tranen na zijn onverwacht ontslag. “Ik ben hier kapot van. Ik stak heel wat tijd in mijn taak als jeugdtrainer en wordt koudweg bij het huisvuil gezet. En waarom? Omdat één ouder mij aanvalt, hoewel die ouder maandenlang aan de zijlijn stond en nooit geklaagd heeft. Andere ouders en het bestuur hebben nooit geklaagd, hoewel ze maar al te goed wist dat we dat deden. Ik heb dat spelletje trouwens zelf geleerd toen ik in de jeugdreeksen van de club speelde. Dat het niet pedagogisch is? Dat kan. Maar waarom vragen ze dan voor mijn ontslag niet even om mijn trainingen bij te sturen. Daar had ik geen enkel probleem mee gehad. Nu word ik niet eens gehoord.”

Lees dinsdag meer over het hele incident in Gazet van Antwerpen.

MEEST RECENT