voetbal 4de nationale c - Marc DillenLyra

‘Volgend seizoen mag het toch iets meer zijn’

Print

Met een 2-1 zege tegen Witgoor is Lyra helemaal klaar met het huidige seizoen en kunnen de Pallieters stilaan de focus leggen op komend seizoen. Daarin mag het straks allemaal wat meer zijn voor de Lierenaars en dat zijn woorden die coach Marc Dillen best graag hoort.

De trainer kan tevreden zijn. Alleen in het begin van het seizoen kampeerde zijn team in de gevarenzone, maar voor het overige bleef Lyra de grootste zorgen bespaard. Vorig weekend volgde ook nog absolute zekerheid over een verlengd verblijf in vierde klasse.

‘De balans is positief’, vindt ook Dillen. ‘We pakten telkens de drie punten in de matchen die we moesten winnen en zorgden bovendien voor enkele uitschieters. Dan is het goed geweest. Het was de bedoeling om met dit Lyra uit de zorgen te blijven en dat is ons perfect gelukt. Zeker onze terugronde mag gezien worden. Kunnen we in de laatste thuismatch tegen Wellen nog een keer knallen, dan stranden we op 41 punten. Dan is het mooi geweest.’

Linkerkolom

Lyra kan zich dus volop richten op volgend seizoen. Een vijftal aanwinsten sierden het verlanglijstje van Marc Dillen en het bestuur is stilaan klaar met zijn werk.

‘Ik hoop dat deze week alles rond is en de transfers geofficialiseerd kunnen worden. Met de nieuwkomers zijn we gewapend voor volgend seizoen. En hebben we vooral toch ook wat meer opties om blessures of schorsingen op te vangen. De voorbije jaren was het behoud telkens de hoogste prioriteit, maar straks mag het toch opnieuw iets meer zijn. Een stek in de linkerkolom tussen de vijfde en de achtste plaats zou de uitdaging moeten worden. Ook voor mij als coach is het leuk om wat hoger te kunnen mikken. Ik heb er nood aan.’

MEEST RECENT