Handbalbarrage

Olse Merksem blijft met moeite overeind

Print

In de barrage van de hoogste mannenreeks won Olse Merksem ook de laatste wedstrijd van de heenronde. Merksem blijft na zeven overwinningen op rij ongeslagen aan de leiding.

Tegen bezoeker Houthalen moest Olse dit keer blijven knokken tot de laatste minuut om de 26-25 zege op het scorebord te krijgen.

‘Olse Merksem op zondagavond laten spelen is duidelijk geen succesformule’, zegt Guido Hens van de Merksemnaren. ‘Na 0-2 namen wij wel de leiding om die nooit meer af te geven, maar Houthalen bleef aanklampen, zodat het verschil niet groter werd dan twee doelpunten (rust 14-12, red.). De Limburgers zorgden in de allerlaatste seconden zelfs voor aansluiting, maar onze overwinning kwam niet meer in gevaar en wij konden als kampioen van de heenronde aan het feest beginnen.’

Minder goed verging het Sasja 2 in dezelfde reeks, dat op het veld van Doornik met 23-19 een derde nederlaag op rij moest slikken. Zo geraakt het voorlopig niet van de vijfde plaats weg. De jongens van coach Kris Moens faalden vooral aanvallend en scoorden na rust (10-12) slechts zeven keer. De afwezigheid van de geblesseerden Thijs en Soetaert was er duidelijk te veel aan.

In de superliga ging Uilenspiegel met 21-18 onderuit op het veld van Izegem. De Wilrijkenaars zakken door deze nederlaag naar de zesde plaat, maar tellen slechts één punt minder dan de nummers drie, vier en vijf. Met nog drie wedstrijden te spelen, blijft de kans op het spelen van een testwedstrijd voor een bijkomende stijger naar tweede nationale nog steeds mogelijk. De tweede en derde uit de superliga van VHV en LFH staan in die testwedstrijd tegenover elkaar.

In de play-offs van de hoogste vrouwenreeks leed DHW Antwerpen met 31-21 zijn eerste nederlaag. Op het veld van een ijzersterk Hasselt speelde DHW mee tot 9-7, maar dan was het vet van de soep. Balverliezen en slechte passes werden onverbiddelijk afgestraft, zodat bij rust met 14-7 de winnaar zo goed als gekend was.

MEEST RECENT