© Wim Hendrix

Restaurant pikt ludiek in op diefstallen

Gelegenheidsdiefstallen komen vaker voor dan u denkt, vooral dan in de horeca. De uitbaters van het Antwerpse restaurant Las Manas spelen daar ludiek op in met een borrelkruikje met de opdruk ‘gestolen in Las Manas’. “Handig, want zo denken de mensen nog aan ons”, zegt Yapsi Espantoso.

Johan Van Baelen

“Je kan amper iets tegen die gelegenheidsdiefstallen beginnen”, zegt Yapsi Espantoso, die samen met broer Rayko en vader Miguel restaurant Las Manas uitbaat op de Ankerrui. “Dus kunnen we beter reageren met een kwinkslag. Vroeger heeft mijn vader dat al eens gedaan met borrelglaasjes, nu hebben we die borrelkruikjes. “Want je gelooft niet hoeveel bestekken en peper- en zoutvaatjes er worden gepikt. Als ik het zie gebeuren, bied ik zo’n kruikje aan en stel voor dat te nemen in plaats van het zout. Mensen reageren er sportief op, precies door de opdruk op het shotglaasje. Die shotjes - wij noemen het chupito - worden trouwens óók gepikt. Natuurlijk, ik besef wel dat we door de opdruk zelf de aanleiding geven. We zijn er een vijftigtal kwijt per weekend”, besluit Yapsi.

Maar zout- en pepervaatjes en zoveel andere dingen - tot wc-borstels en schilderijen toe - krijgen in cafés en restaurants pootjes.

Lees er meer over in Gazet van Antwerpen van vandaag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners