Voetbaltickets voor vinder gestolen kraan

Deze kraan werd gestolen Foto: GVA

40 ton zware kraan gestolen bij Verelst

Voetbaltickets voor vinder gestolen kraan

Print
Putte -

Dieven zijn aan de haal gegaan met een grote kraan bij bouwbedrijf Verelst uit Putte. Het bedrijf, dat sponsor is van de Rode Duivels, geeft nu gratis voetbaltickets aan de vinder van de kraan.

De diefstal van de knalgele en meer dan 40 ton zware bouwkraan van de Groep Verelst uit Putte gebeurde al in de nacht van 3 op 4 april maar de diefstal werd pas afgelopen donderdag vastgesteld omdat het bedrijf met de paasdagen had stilgelegen.

“Uit de bewakingsbeelden blijkt dat de daders zelfs de zwaailichten van de kraan in werking hadden gezet toen ze hier op ons terrein zijn vertrokken. Om 3.20 uur die zaterdagochtend. Zwaailichten vallen op maar zo denkt natuurlijk niemand dat er een dief aan het stuur van de kraanwagen zit”, zegt technisch directeur Edwin Vervloet van bedrijfsbouw Verelst. “De kraan was uitgerust met een track and trace-systeem. Van zo gauw een kraan op een niet evident tijdstip vertrekt, krijgen de verantwoordelijken al een bericht. Dat is nu niet gebeurd. Evenmin kon er contact worden gelegd met het track and tracesysteem. Het is duidelijk dat de dieven professionals zijn die goed weten hoe ze zo’n systemen moeten uitschakelen. Ze hebben de kraan zelfs zonder sleutel kunnen starten.”

Het bedrijf hoopt dat de kraan wordt teruggevonden en lanceerde al een opsporingsbericht via de sociale media. Het belooft de vinder van de kraan alvast gratis voetbaltickets voor de Rode Duivels. De groep Verelst is één van de sponsors van de Rode Duivels.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio