Antwerp op valreep in beroep tegen weigering licentie

Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp op valreep in beroep tegen weigering licentie

Print
Deurne -

Tweedeklasser Antwerp heeft maandag, op de laatste dag waarop dat officieel kon, een beroepsprocedure ingediend bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de weigering van hun licentie voor volgend seizoen. Dat bevestigde de club aan uw krant. Het dossier van Antwerp zal behandeld worden op maandagavond 27 april, om 18 uur.

De vier andere tweedeklassers die gebuisd waren op hun eerste zit voor de licentiecommissie hadden hun beroep al eerder ingediend: White Star Brussel, Tubeke, Eendracht Aalst en Seraing United. Het BAS wil de uitspraken in alle dossiers sowieso voor eind april afgerond hebben.

Antwerp kreeg vorige week woensdag van de Licentiecommissie geen nieuwe licentie voor het seizoen 2015-2016. Zonder die licentie moet de club verplicht zakken naar derde klasse. Naar verluidt zou de club in tussentijd al wel alle ‘onvolkomenheden’ uit de initiële licentie-aanvraag volledig in orde gebracht hebben. In principe blijft daardoor nog één grote klip te omzeilen via het BAS: de vraag of de club de continuïteit van de vereniging voor volgend seizoen voldoende kan worden gegarandeerd.

Meer voetbalnieuws