Oplichters lopen tegen de lamp bij Eglantier

Foto: Patrick Hattori

Tweetal probeert dure dj-installatie te huren bij Mechels bedrijf

Oplichters lopen tegen de lamp bij Eglantier

Print
Mechelen -

De zaakvoerder van het bedrijf Eglantier heeft kunnen vermijden dat een oplichter er met een peperdure dj-set vandoor ging. De kerel en een kompaan werden door de politie opgepakt.

Eglantier verhuurt en verkoopt onder meer installaties voor dj’s. Zowel vrijdag als zaterdag kregen ze een mail binnen van iemand die vroeg of hij een Pioneer dj-installatie kon huren. “Ik heb hem een mailtje teruggestuurd dat ze die dj-set bij ons konden huren. Vrijdag kreeg ik geen antwoord meer terug, op de mail van zaterdag kreeg ik bevestiging dat hij ging langskomen. Maar ik had er toen al een vreemd gevoel bij. Temeer omdat hij op twee dagen tijd twee mails had gestuurd met dezelfde vraag”, zegt zaakvoerder Herman van Dyck.

Zaterdagnamiddag stapte een koppel binnen in de winkel van Eglantier aan de Battelsesteenweg. “Ik vroeg hen waarom ze zowel vrijdag als zaterdag een mail hadden gestuurd. De man stond even met zijn mond vol tanden maar de vrouw die bij hem was zei dat ze vaker op feestjes moesten draaien. Ze lieten uitschijnen dat ze een dj-duo waren.”

Maar toen ook de foto op de identiteitskaart niet overeenstemde met de man die voor hem stond, vertrouwde Herman het totaal niet meer en werd de politie ingelicht.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio