© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Big in Boechout spot nieuw talent

Tijdens de Week van de Amateurkunsten van 24 april tot 3 mei wil vzw Poppunt, in samenwerking met Studio Brussel, overal in Vlaanderen lokaal muzikaal talent het nodige spotlicht gunnen. In Boechout heet dat festival ‘Big in Boechout’.

Patrick Van Dyck

“Wie Boechout zegt denkt vaak in een adem aan Bart Peeters, Jan Leyers en Hugo Matthysen”,zeggen organisatoren Peter Janssens (46), Jan Praats (47) en Jorn Daems (44). “Lokale helden die snel uitgroeiden tot nationale vedetten. Mooi, maar het wordt hoog tijd dat er nieuw talent de kop opsteekt hier in Boechout.”

Voor al die creatievelingen is er nu Big in Boechout. “Een nieuw festival op 30 april in de Vooruit voor muzikanten met Boechoutse roots die hun repetitiekot willen inruilen voor een podium”, stelt Praats. Vooraf hebben de organisatoren via een affichecampagne en via Facebook een oproep gedaan om te polsen of er voldoende belangstelling was voor een lokaal festival. “De respons was overweldigend”, bekent Daems.

Met Big in Boechout mikken de organisatoren op een groot publiek. “Iedereen van 9 tot 99 is welkom. Daarom starten we ook zo vroeg. De Brokkenpiloten, met de zoon van Bart Peeters op toetsen, starten reeds om 19.30u. Afsluiter Soundship Stereoman staat om 00.45u op de affiche.” Verder staan nog Ludo, Dok & Djivagoos, Lazy Intercoolers, The Pudding Society, Southern Harmony en gelegenheidsformatie Temporary Idols op het programma.

Jan, Peter en Jorn hopen uiteraard op een volle Vooruit. “Dat zou ons een geweldige boost geven. Dan beloven we Big in Boechout jaarlijks te herhalen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners