“Mogelijk 80 jobs extra” bij DAF Trucks

Foto: jimmy kets

“Mogelijk 80 jobs extra” bij DAF Trucks

Print
Westerlo -

De vakbonden bij DAF Trucks in Westerlo reageren tevreden op de aankondiging dat de productie van trucks in Eindhoven zal stijgen, als gevolg van een aantrekkende economie. Dat zorgt ook in de cabine- en assenfabriek van Westerlo voor extra jobs. ACV-afgevaardigde Davy Baelus schat dat aantal op zo’n 80.

De Nederlandse truckbouwer kondigde aan de dagelijkse productie vanaf 1 juni tot 174 vrachtwagens te verhogen. Vanaf 20 april gaat het al om 156 trucks, tegenover de 140 trucks vandaag. “De truck ligt goed in de markt, zeker in Europa. De vakbladen zijn lovend. Dit is dan ook heel positief nieuws.”, zegt ABVV-secretaris Hans Vaneerdewegh. De vakbonden kregen eerder in de ondernemingsraad al kennis van de gestegen vraag.

De extra productie zorgt in Nederland en België voor zo’n 400 extra arbeidsplaatsen. ACV-afgevaardigde Davy Baelus schat dat het in Westerlo in totaal om zo’n 80 extra werknemers gaat. “De eerste productieverhoging op 20 april zorgt niet meteen voor extra werk omdat er nog tijdelijke werkloosheid was, die nu wegvalt, maar men is nu al zo’n twintig personen aan het bellen voor de latere productiestijging. In totaal denk ik dat er extra ruimte is voor zo’n 80 personen, waarvan 70 arbeiders en tien bedienden.” DAF telt in Westerlo volgens hem circa 1.950 werknemers, waarvan een 300-tal bedienden.

Volgens Vaneerdewegh worden eerst die personen gecontacteerd die recent nog bij DAF hebben gewerkt: “We hebben daar afspraken over gemaakt omdat we regelmatig met een verloop zitten, gezien industriegebonden hoogtes en laagtes. Anciënniteit loopt door in de aanloop naar een vast contract. Eigenlijk is dat allemaal goed geregeld “, stelt hij.

Nu in het nieuws