© Belga

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles

De stad Antwerpen en duizenden enthousiaste lopers maken zich op voor de DVV Antwerp 10 Miles. Lees hier wat u als deelnemer, supporter of toevallige passant moet weten over dit topevenement. Helemaal onderaan vindt u ook de integrale bijlage, zoals die deze week bij Gazet van Antwerpen zat.

BaP

Lees hier alles over de Antwerp 10 Miles 2016Wat staat er op het loopmenu? Uiteraard gaat de DVV Antwerp 10 Miles met de meeste aandacht lopen. Maar dat is niet het enige wat er op 26 april op het programma staat. Vanaf 9u wordt de loopmis knallend ingezet met de DVV Antwerp Marathon. Twee uur later kunnen de jongsten (4 tot 12 jaar) zich uitleven in de Chiquita Kids Run over een lengte van 1,4 kilometer. Stipt om 12u start de organisatie met de vijf kilometer lange DVV Antwerp Short Run samen met de even lange recreatieve handbikewedstrijd. Om 13u zal de New Balance Ladies Run van vijf kilometer op gang worden geschoten. De hoofdmoot van de loopmaaltijd, de DVV Antwerp 10 Miles, vindt om 15u plaats. In drie waves met telkens een half uur tijd tussen, beginnen de lopers aan hun tocht. De handbikers leggen ook vanaf 15u hetzelfde parcours af.

Hoe verloopt het parcours van de DVV Antwerp 10 Miles? Vanaf de startlijn aan de Thonetlaan op Linkeroever draaien de lopers naar rechts de Blancefloerlaan op. Vervolgens lopen ze de Antwerpse ring op en duiken ze de Kennedytunnel in. Dan draven ze verder langs de Scheldekaaien en lopen ze via de Sint-Paulusstraat het stadscentrum weer in. Langs de Meir komen ze op de Italiëlei en gaat de tocht verder door de Waaslandtunnel. Terug op Linkeroever komen de sportievelingen op de Charles de Costerlaan over de meet. Bekijk hier het volledige parcours.

Hoe geraakt u op de DVV Antwerp 10 Miles? Een grootschalig evenement zoals de 10 Miles brengt heel wat verkeerschaos met zich mee. Daarom raadt de organisatie aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Tot aan de Groenplaats kan u tram 4 nemen. Vervolgens begeeft u zich al wandelend richting de voetgangerstunnel, tot op Linkeroever. Wie toch met de auto wil komen, kan parkeren op een van de vele P+R's aan de rand van de stad. Let wel, de P+R Van Eeden op Linkeroever is niet bereikbaar op 26 april. De volledige lijst van P+R's is hier te vinden.

Welke straten zijn afgesloten tijdens het evenement? Op de website van de DVV Antwerp 10 Miles kan u terecht voor welke straten afgesloten zullen zijn. Voor meer info tijdens de loopwedstrijd, houd zeker de Twitteracounts van de Antwerpse politie en de DVV Antwerp 10 Miles in de gaten. Ten slotte zullen de Kennedy-, Bolivar- en de Waaslandtunnel tijdelijk niet doorkruist kunnen worden.

Kan u zich nog inschrijven voor het loopfestijn? De online inschrijvingen zijn helaas reeds afgesloten, maar wie toch nog wil deelnemen, kan nog terecht bij de sportwinkels Runners Service Labs of kan zich inschrijven in de Antwerp Runners Expo in de tent op het Frederik Van Eedenplein. Deze tent zal op vrijdag 24 april de deuren openen van 11u tot 20u en de dag er na kan u zich inschrijven vanaf 10u tot 17u. Op de dag van het loopfeest zelf zijn de loketten vanaf 7.30u geopend. Een deelname aan de DVV Antwerp 10 Miles kost u 35 euro.

Zijn er op het parcours bevoorradingsposten voorzien? Absoluut. Na 6,1 kilometer passeren de lopers de eerste post vlak voor de Bolivartunnel. 2,6 kilometer verder krijgen zij een tweede beker water aan de Plantinkaai. De laatste bevoorradingspost bevindt zich op 12,1 kilometer van de start op de Italiëlei, vlak voor de Paardenmarkt. Ten slotte worden ze aan de finish getrakteerd op een hydraterend drankje en een snack.

Zal er een stralend zonnetje over het parcours schijnen of neemt u toch maar beter een jas mee? Hoe het er momenteel naar uitziet, zien de weersvoorspellingen er niet al te zonnig uit. De kans op neerslag loopt op tot 70 procent en er zullen grijze wolken gevormd worden. Een dunne regenjas is dan ook aangewezen, aangezien de temperatuur rond de 18 graden zal liggen.

Heeft u als supporter of kijklustige iets te zoeken op de DVV Antwerp 10 Miles? Zeker wel. Voor supporters en bezoekers is er tal van randanimatie voorzien. Kijk hier om te zien waar je allemaal terecht kan voor een gezonde portie ontspanning.

Hoe kan u als supporter uw toegejuichte loper blijven volgen? Via de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon App blijft u constant op de hoogte van waar uw loper zich precies bevindt. De applicatie geeft tevens de mogelijkheid om alle mobiliteitsinfo te raadplegen. Ook voor de lopers is de app interessant. Alle info, zoals de afhaalplaats van het deelnamepakket, de locatie van het bedrijvendorp of de starttijden is op de software terug te vinden.

Leuk om weten:

- Alle deelnemers zullen zondag samen 622.600 gelopen kilometers achter hun kiezen hebben, goed voor een omtrek van 15 maal de aarde.

- 61 verschillende nationaliteiten zullen aan de startlijn verschijnen.

- 244 deelnemers hebben de achternaam Peeters

- Uitslagen. Alle uitslagen zijn maandag te vinden in Gazet van Antwerpen.

Bekijk hieronder de speciale bijlage met alle praktische gegevens

Antwerp Ten Miles

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles