Verkeersdrempel wekt energie op

Jens en Kevin mogen hun idee uitwerken. Foto: gva

Verkeersdrempel wekt energie op

Print
Deurne / Willebroek -

Jens Holbrechts en Kevin Van Dal willen een verkeersdrempel ontwikkelen die energie opwekt. Met dat idee werden ze tweede in Startup@campus, een ondernemerswedstrijd van de Karel de Grote-Hogeschool. Ze hopen nu hun concept in de praktijk te brengen.

Jens Holbrechts (23) uit Willebroek en Kevin Van Dal (24) uit Deurne bedachten een systeem om energie op te wekken via verkeersremmers. Ze kennen elkaar al meer dan twintig jaar en legden dezelfde schoolloopbaan af, hun vorige opleiding was een bachelor elektromechanica. Nu studeert Jens bedrijfsmanagement KMO aan de Karel de Grote-Hogeschool, terwijl Kevin sinds kort werkt.

Het systeem zit ingenieus in mekaar. “Een luchtkussen onder de verkeersremmer vangt de luchtdruk op in een drukvat. Daarmee sturen we de generator aan die elektriciteit opwekt”, legt Jens uit.

Jens en Kevin werken hun project nu verder uit. Een prototype is er nog niet. “Momenteel onderzoeken we het rendement en de praktische uitvoering van de verkeersremmer. We contacteren nu mensen die ons kunnen helpen. Volgend schooljaar krijgen we ondersteuning om ons idee te realiseren.”

.

Nu in het nieuws