Adriano Malori heerst in tijdrit in Omloop van de Sarthe

Archiefbeeld Foto: Photo News

Adriano Malori heerst in tijdrit in Omloop van de Sarthe

Print

Adriano Malori heeft woensdag het tweede deel van de tweede rit in de 63e Omloop van de Sarthe (cat. 2.1) gewonnen. De 27-jarige Italiaan van Movistar was in een tijdrit over 6,8 kilometer in de straten van Angers negen seconden sneller dan zijn Britse ploegmaat Alex Dowsett. De Litouwer Ramunas Navardauskas werd op 15 seconden derde. Jan Bakelants was met een 17e stek beste Belg, op 31 seconden van Malori.

Wielrennen op Sportwereld.be

De Italiaan is ook de nieuwe leider. Hij neemt de leiderstrui over van de Fransman Anthony Roux, die de ochtendetappe won. Malori begon met 18 seconden achterstand op Roux aan de tijdrit en zette een sterke richttijd neer. Zelfs ploegmaat Dowsett, die binnenkort een aanval doet op het uurrecord, beet er zich de tanden op stuk. In de stand heeft Malori negen seconden voor op zijn ploegmaat Dowsett en twaalf op Roux.

Voor Malori is het de derde zege van het seizoen. Eerder dit jaar won hij de tijdrit in de Ronde van San Luis (2.1), voor Michal Kwiatkowski, en de proloog in de Tirreno-Adriatico (WT), waar hij één seconde sneller was dan Fabian Cancellara.

Meer sportnieuws