Expo New Belgica in première voor de Bomenaars

Foto: JB

Expo New Belgica in première voor de Bomenaars

Print
Boom - De vzw De Steenschuit die letterlijk timmert en bouwt aan de 'New Belgica' houdt een expo-weekend. Zaterdag 25 april is speciaal voor de Bomenaar de première en zondag 26 april is er de jaarlijkse erfgoeddag voor iedereen. Op de Boomse werf kan u deze driemaster bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis van dit historische schip.

Een uitgelezen kans om deze werf gratis te bezoeken waar momenteel een replica van het historisch zeilschip de Belgica in de steigers staat. De Steenschuit laat u op deze expo kennis maken met de geschiedenis van de Belgica en u kan een deel van het (voorlopige) skelet van het nieuwe schip bekijken. "De oorspronkelijke Belgica was een expeditieschip dat in 1898 van Antwerpen naar Antarctica voer onder leiding van Adrien de Gerlache. Hoe bouwt u zo’n groot schip? En wat gebeurde er met de eerste Belgica? Kom het zelf ontdekken op deze tentoonstelling", legt Kurt Van Camp uit. 

De expo wordt zaterdag om 10u door burgemeester Jeroen Baert geopend om de Bomenaars in première van de tentoonstelling te laten genieten  Ook aan de kleine Bomenaartjes is gedacht. Om 13.30 u is er ‘Antarctica Cool for Kids’,  een kindvriendelijk spektakel over het leven op Antarctica. Het hele gezin kan mee op ontdekkingstocht in de geschiedenis. Om 16u volgt een concert door de KH Rupelzonen. Alle Bomenaars worden getrakteerd op een typisch Belgica-biertje. Met de Erfgoedag is de werf van De Steenschuit, Noeveren 26/1 in Boom, geopend van 10 tot 18u.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio