© Lane Bryant

Deze vrouwen maken komaf met ideaalbeeld van Victoria's Secret

Het Amerikaanse merk Lane Bryant is gespecialiseerd in kledij voor dames met een maatje meer, waaronder lingerie, en lanceert de campagne No Angel. Die is een knipoog naar een advertentie van dat andere lingeriemerk Victoria’s Secret, die vijf maanden geleden controverse veroorzaakte.

vwh

Eind vorig jaar lanceerde Victoria’s Secret een campagne voor hun ‘body’-collectie met drie graatmagere modellen in de hoofdrollen. Bij de campagne hoorde ook een slogan die veel stof deed opwaaien: ‘The Perfect Body’. Drie Amerikaanse dames vonden dit ‘onverantwoordelijk’ en startten een petitie tegen de campagne. Ze verzamelden 30.000 handtekeningen en eisten dat het bedrijf zich zou verontschuldigen. Twee weken erna veranderde het de slogan subtiel in ‘A body for every body’.

Nu, ruim vijf maanden na het relletje, maakt Lane Bryan komaf met het ideaalbeeld van Victoria’s Secret met de ‘I’m No Angel’-campagne. Die houdt in dat dames met een maatje meer onder met de hashtag #imnoangel duidelijk kunnen maken dat ook plus-size sexy is. ‘Ik herdefinieer sexy door te stellen dat schoonheid veel meer is dan een maatje’, schrijft model Ashley Graham op Instagram. Andere vrouwen worden nu aangemoedigd om ook hun definitie van sexy te delen.

‘Onze ‘#ImNoAngel’-campagne is bedoeld om alle vrouwen te stimuleren om van elk deel van zichzelf te houden. We zijn er hier van overtuigd dat iedereen sexy is en willen dat dames zichzelf op hun eigen, subtiele manier kunnen laten zien’, zegt Linda Heasley, CEO bij Lane Bryant.

Het is niet de eerste keer dat een lingeriemerk de draak steekt met Victoria’s Secret. Eerder deze week. deed het Britse lingeriemerk Curvy Kate - speciaal voor dames met een maatje meer - hetzelfde. In een nieuwe campagne tonen ze hoe het perfecte lichaam er kan uitzien. Het antwoord? Iedere vrouw, ongeacht haar lichaamsbouw, is mooi.

 

What have we been up to? Oh, not much, just redefining sexy. #ImNoAngel

A video posted by Lane Bryant (@lanebryant) on

 

@theashleygraham is in. Now it's your turn! Snap it. Share it. Hashtag it. #ImNoAngel #BeautyIsBeyondSize

A photo posted by Lane Bryant (@lanebryant) on

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty